Glasperle 1

Glasperlekursus-1  –  Connie Sørensen, for begyndere.

Kursus Nr.   1 – Lørdag d. 25. januar
Kursus Nr.   9 – Lørdag d. 18. april

Kurset henvender sig til begyndere.

På dette kursus får du indblik i den ældste form for glashåndværk – nemlig fremstilling af glasperler.
Vi arbejder med såvel indfarvede- som transparente glasstænger. Forskellige teknikker vil blive gennemgået i løbet af kurset:

Øjenperler
Perler med kæmmet dekoration
Melonperler
Firkantede og trekantede perler
Cylinderperler

På et glasperle kursus hos Søglas kan du lære at lave dine egne håndlavede glasperler. Glasperle-1 er således et kursus for nybegyndere i at lave glasperler. Dette kursus indeholder de grundlæggende teknikker og viden om glasmaterialer. Som kursist lærer du her også om glassets brændekurver. Og om den vigtige afspænding af glasperlerne, der gør glasperlerne væsentlig mere holdbare i brug. Du lærer også noget om glasredskaber. På et glasperle kursus her får du også viden om lokalets indretning, udluftning og sikkerhed i øvrigt. Glasperle kurserne afholdes i eget atelier og foretages af Connie Sørensen. Arbejdet med glasperler kaldes også for flamework eller lampwork.

Efter at have deltaget i glasperle-1 og glasperle-2 kurserne er man i stand til at gå videre i undervisningen. Det vil sige til de andre kurser i de lidt mere krævende glasperler, hvor Connie Sørensen også er underviseren. Eller måske videre til kurser med de udenlandske undervisere. Det er vidt forskelligt, hvad disse kurser i glasperler indeholder. Vi kan kun anbefale at se på siderne om disse undervisere her på siderne.

Du kan se billeder af glasperler fremstillet på de forskellige kurser her på hjemmesiden. Herunder de glasperler du lærer at fremstille på glasperle-1 og glasperle-2. Teknikkerne kan være: Hule perler og kugler, glasperler med indstøbt dyreaske fra eget kæledyr m.m. Glasperler kan bruges som vedhæng, fingerringe, skulptur glasperler, nipsenåle, nisser og engle m.m. Ja der er ingen grænser for, hvad du kan lære på kurserne i glasperler på Søglas. Det kunne også være venindegaver, jule- og morsdagsgaver.

Connie Sørensen har undervist og afholdt kurser i fremstilling af glasperler i over 20 år. I de sidste år på eget kursuscenter Søglas her i 8654 Bryrup. Det har været med en stor succes, at kurser i glasperler kan holdes i Midtjylland.

Home

Facebook